Woensdag beslissing Donar naar achtste finales van de FIBA Europe Cup (en procedure loting bij volgende ronde)

U-BT Cluj Napoca verloor vanavond thuis van Belfius Mons-Hainaut (77-80) en dat betekent dat Donar zich nog niet heeft geplaatst voor de achtste finales van de FIBA Europe Cup.

Uiteraard wil Donar naar de volgende ronde en dat kunnen de Groningers bereiken door woensdag in de MartiniPlaza van de Belgen te winnen. Verliest Donar dan zijn er theoretisch nog mogelijkheden om toch nog naar de laatste zestien te gaan. Voorwaarde is dan wel dat U-BT Cluj Napoca thuis wint van Keravnos. In deze (verlies Donar en winst Roemenen) situatie komen dan alle vier teams op negen punten en zal er gerekend moeten worden wie de nummers één en twee van onze poule worden.

In de achtste finales zitten de nummers één en twee van de vier groepen in de FIBA Europe Cup, de andere acht teams komen van de Basketball Champions League (de nummers vijf en zes van de vier groepen van acht teams). Enkele mogelijke nummers vijf en zes teams zijn Dinamo Sassari uit Italië, PAOK uit Griekenland en Oostende uit België. De laatste club zou een mooie tegenstander van Donar zijn, ook omdat ex-Donar speler Chase Fieler bij Oostende speelt. De achtste finales zijn een thuis- en uitwedstrijd.

De procedure rond de loting staat hieronder: