Excuses aan Worthy de Jong

Op facebookaccount Basketballliefhebbers zegt Worthy de Jong “dingen die ik heb gelezen zijn ver van waar” en hij ontkent contact met Donar niet.

Dan blijft het verhaal over dat De Jong zegt “ook dat team uiteindelijk de stekker hebben getrokken” en dat dient dan over gerucht te gaan dat De Randamie en Vette niet meer met hem wilden samenspelen. Op basis zijn woorden bied ik excuses aan voor dat stuk van het gerucht omdat hij zegt dat dat de waarheid is.

Overigens moeten we (vooral de mensen die kritiek op mij hebben) in Nederland niet roomser zijn dan de paus, want ook binnen een sportteam (ongeacht welke sport) kunnen spelers iets over een andere speler zeggen zonder het face to face te zeggen tegen desbetreffende speler. Kijk maar op de werkvloer bij een gemiddeld bedrijf, er wordt vaak over iemand gepraat zonder dat hij/zij er bij is en niet rechtstreeks tegen de persoon zelf “ik vind dit of dat van jou”. Wie dat niet gelooft…kom op..kijk naar de echte wereld. Of lees boeken van oud-spelers en coaches over wat allemaal in een sportseizoen is gebeurd en wat je daarvoor niet wist en dacht “ik wist niet dat het daar zo ging binnen het team”. Bij Donar heb ik dat ook wel eens meegemaakt. We hadden een coach en interne medewerker zei tegen een andere medewerker “wat zou ik blij zijn als hij weg is want dit en dat vind ik slecht van hem en is een waardeloze coach”. Nog geen 15 seconden later kwam de coach langs en praatte met de medewerker en opeens deed de medewerker lovende woorden over de coach. Over schijnheiligheid gesproken. Kortom: je ziet het op vele werk/sportplekken dat niet altijd de waarheid wordt gezegd.

Maar wat Worthy de Jong zegt, dat is de waarheid…dus nogmaals excuses voor dat onderdeel.

En een tip aan een ieder die mij irritant/vervelend/dom/schijnheilig etc vindt…voel je niet verplicht mij te volgen op social media en ontvolg me op twitter en verwijder mij als vriend op facebook. En mocht je af en toe (want merendeel post ik daar niet) een bericht op Basketballliefhebbers zien met mijn naam…niet lezen.

Ik probeer elke dag te leren, maar dat geldt voor anderen ook. Beoordeel of veroordeel een mens niet op basis van een incident (want dat is makkelijk om uit te vergroten en te scoren bij mede- en/of tegenstanders) maar op basis van wat iemand al wel veel voor basketball of ander werk doet of heeft gedaan. En dan heb ik het niet alleen over mezelf.

Zo dat is er uit!