Hoe gaat het met o.a. coach Ivica Skelin, Lance Jeter, Chase Fieler, Drew Smith en aantal andere ex-Donar coaches en spelers

Hieronder een kort overzicht van een aantal coaches en spelers die in het verleden bij Donar actief waren.

 • Gatis Melderis: assistent-coach bij Valmeira/Ordo. Zijn team uit Letland staat momenteel op de laatste plaats in de LBL competitie.
 • Marco van den Berg: hoofdcoach bij RÖMERSTROM Gladiators Trier en is in de reguliere competitie op plaats zes (van zestien teams) van de Duitse ProA (één na hoogste divisie) geëindigd. In de kwarfinale van de playoffs staat het tussen Trier en MLP Academics Heidelberg 1-2.
 • Ivica Skelin: coach van KK Split en staat momenteel op de vijfde (van de dertien teams) plaats in de Kroatische competitie.
 • Valmo Kriisa: de held (op mijn oude website donarbasketbal.nl werd hij door de lezers gekozen tot MVP over de seizoenen 1999-2000 t/m 2010-2011) van vele Groningers kwam afgelopen seizoen uit voor Valga Maks uit de KML competitie (hoogste divisie Estland). De guard van 43 jaar moet waarschijnlijk zijn basketballschoenen aan de wilgen hangen want er heeft zich nog geen nieuwe club gemeld.
 • Lance Jeter: de MVP van de DBL-competitie in seizoen 2016-2017 speelt nu in Frankrijk bij JL Bourg Basket uit de Pro A (hoogste divisie). De gepromoveerde ploeg staat op de zesde plaats (van de achttien teams). Ondanks geruchten en nieuwe speler speelt hij nog steeds bij de Franse club. Gemiddelde cijfers: 22.8 minuten, 6.4 punten, driepunters 35.8% en 3.5 assists.
 • Chase Fieler: hij speelt bij de Belgische kampioen BC Oostende en het team is de nummer één van de Euromillions Basketball League. Stats: 20.6 minuten, 9.5 punten, 3.5 rebounds en driepunters 50.7%.
 • Drew Smith: de Amerikaan speelt dit seizoen bij RASTA Vechta uit de Duitse ProA. Team eindigde op de eerste plaats en heeft zich geplaatst voor de halve finale van de play-offs. Gemiddelde cijfers zijn 14.3 minuten, 6.4 punten en 4.1 rebounds.
 • Ken Brown: speelt bij Termoforgia Jesi en staat op de zevende plaats in de Italiaanse serie A2 (Oost) en divisie heeft zestien teams. Gemiddelde cijfers: 35.7 minuten, 19.3 punten, driepunters 37.0%, 4.6 assists en 3.8 turnovers.
 • DeJuan Wright: de guard speelt nu in Georgië bij de nummer één Kutaisi. Stats: 26.8 minuten, 15.4 punten, driepunters 34.1% en 2.6 assists.
 • David Bell: komt uit voor Andrea Costa Imola Basket in de Italiaanse Serie A2 (Oost) en is de nummer tien. Cijfers: 29.1 minuten, 15.5 punten, driepunters 32.3% en 2.5 assists.
 • Dražen Bubnič: komt dit seizoen uit voor de Sloveense kampioen KK Petrol Olimpija en de club staat momenteel op derde plaats (van de tien teams). Stats: 10.5 minuten, 2.8 punten en 1.5 rebounds.
 • Tim Blue: speelt sinds 2012 bij Sharks Antibes. Team staat in de Pro A op de vijfteinde plaats (van de achttien teams). Vlak voor kerst zakte Tim Blue inelkaar (bloedprop in zijn hersenen) en zijn rechterarm en been was tijdelijk verlamd. Hij werd geopereerd en werkt aan zijn herstel. Hij hoopt volgend seizoen weer te kunnen spelen.
 • Torey Thomas: tekende in juli bij de Franse Pro B team ADA Blois Basket 41 (nummer één van de achttien teams) maar raakte in de voorbereiding van het seizoen geblesseerd en herstel duurde een aantal maanden. Inmiddels speelt hij weer en heeft de gemiddelde cijfers van 26.8 minuten, 9.1 punten, driepunters 43.8% en assists 4.7.